Om mig

Jag arbetar som partistrateg på moderaternas partikansli, det sk partihögerkvarteret på Stora Nygatan / Schönfeldts gränd och heter Carl-Fredrik Brix-Sköldestierna – eller BS som kollegorna på partihögerkvarteret brukar kalla mig.

För mig är passion viktig i politiken. Jag skulle aldrig kunna arbeta bland en massa trötta sossar som saknar visioner. Vi Nya Moderater står för det fräscha i politiken. Vi älskar människor. Jag betraktar mig själv som libertarian, fast det säger jag inte högt längre, i alla fall inte på partihögerkvarteret. Sosseriet vet inget om ideologi, de är mest intresserade av maktkamp och falangstrider. De tror att libertarianism är detsamma som nyliberalism.

Det är bara genom ökad personlig frihet, begränsad statsmakt och fri marknadsekonomi som vi medborgare kan uppnå lycka. Det säger jag naturligtvis inte högt längre på partihögerkvarteret. Ett statsbärande parti kan inte gärna kasta staten i diket, men detta har varit min övertygelse sedan MUF-tiden.

Jag hette tidigare Carl-Fredrik Andersson och är uppvuxen i Upplands-Väsby. Andersson lät så sossigt, så jag bytte till Brix-Sköldestierna kort efter det att jag började på partihögerkvarteret.

Jag bor i en bostadsrätt i Vasastan, alldeles intill Odenplan. Det är en bit från både partihögerkvarteret och Carl Bildt på Karlavägen, men jag tänker miljövänligt och åker Segway till Gamla Stan varje dag. En Segway skänker en frihet som gör att man känner att ens inre förmåga att utvecklas kan komma till sin rätt. Fast det känns ganska sossigt att man måste ha hjälm. Jag vet inte varför vi har kvar hjälmtvånget – det måste vara någon kompromiss med folkpartiet.

Såsseriet skall åka på däng 2014 – Raj Raj Rajnfeldt!

Annonser

2 Responses to Om mig

  1. Pingback: Vi älskar människor « Carl-Fredrik – insikter från Schönfeldts gränd

  2. Beelzebjörn says:

    Jag tänker förutsätta att det här är satir tills vidare.

    Riktigt rolig sådan, förresten. Är du någon jag känner? Det ligger något bekant i tonen, men det kanske är för att biografin här för tankarna till någon av Raj Rajs karaktärer i Det Sovande Folket. Jag är helt säker på att den boken innehållit något om det utvecklande i att ta en Segway till jobbet om de funnits när han skrev den.

    Tack igen 🙂

    (…Och är du inte satir får du försöka förlåta mig)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: