Vapenfabriken omlokaliserad

Vi har suttit i överläggningar hela söndagen med representanter för såsseriet – bl.a. Löfven och Urban Ahlin. Förhandlingarna har varit hårda. Ja, inte för att komma överens – vi är rörande eniga om det övergripande försvars-, säkerhets- och utrikespolitiska målet: Fortsatt vapenexport. Frågan var bara hur vi bäst skulle uppnå det målet.

Först för någon timme sedan kläckte den alltid lika långe och skärpte Carl Bildt en lysande idé, som jag till min glädje konstaterade att vi alla kände skulle komma att fungera. ”Vi måste återerövra Saudiarabien inom Sveriges gränser” förklarade Bildt.  Vi kommer för detta ändamål att expropriera Ribbingebäcks herrgård – och införa sharialagar i hela området från Ribbingebäcksvägen, Salavägen och Ryssjön.

Här placerar vi den saudiska vapenfrabriken – och genomför ett 20-årigt moratorium för medborgerliga fri- och rättigheter. Kvinnor fråntas alla rättigheter, får inte köra bil eller visa sig offentligt – och definitivt inte lämna området. Män förbjuds dricka alkohol – såvida de inte är norrlänningar, då ges de rätten att själva bränna för husbehov.

På prov kommer vi att införa dödsstraff för kritik av den saudiska kungafamiljen. Några tyckte först att det lät hårt, men som en del i detta bilaterala avtal åtar sig saudierna att avrätta de som eventuellt kritiserar det svenska kungahuset i Saudiarabien, vilket lugnade Löfven.

Äntligen har vi en bred blocköverskridande uppgörelse kring denna så helt i onödan uppmärksammade fråga.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: