Moderaternas valvaka – Melodifestivalen

Lördagens sena natt går över i söndagens gryning. En skog av tömda champagnebuteljer står i Stora Praktsalen här på partihögerkvarteret. Vi har firat valsegern i natt. Thomas Böhlmark, Per Schlingmann, Fia och jag är precis klara med analysen av valresultatet: Vi är eniga om att det är en jordskredsseger för Alliansen.

Opinionsinstituten i all ära – men det är valresultatet som räknas. Och valdeltagandet har varit högre än någonsin – ett rekord även för Sverige, där vi traditionellt har högt valdeltagande. Hela 2,053,432 röster har räknats. Vi har ignorerat de utländska juryerna och fokuserat på den svenska valmanskåren.

”Titta på David Lindgrens resultat”, säger Schlinge. ”Han samlade knappt 5% av väljarna, vilket är ett viktigt budskap för oss Nya Moderater: Den tillknäppta bankstilen är INTE på väg tillbaka. Slipsar skall vara fortsatt bannlysta inom moderaterna. Jag tror att det är dags att gå ännu längre. Många moderater bär en blå- och vitrutig skjorta till kostymen, men valresultatet visar att vi borde skärpa dresskoden – samtliga manliga moderater måste kasta skjortan och bära en t-shirt med det franska indietronica bandet M83 under den grå kavajen. Alternativt en kraglös skjorta”.

Carl B Hamilton ringde strax efter midnatt och insisterade på att det var dags att ansluta Sverige till Euron: ”EU-phoria vinner, tydligare kan inte svenska folket uttrycka sin vilja. Det finns bara en väg framåt för Sverige och Europa”.

Kanske har Carl Bastiat rätt i det, men valanalysgruppen var överens om att ”Amazing” med Danny Saucedo var den tydligaste politiska signalen. Såssarna är bara trötta och jämngrå, de är inte intresserade av något som är amazing. Den energi och tro på sig själv som Danny utstrålade visar att han är representativ för de Nya Moderaterna.

Vi moderater har vunnit en viktig seger i detta mellanval – och kommer att banka skiten ur såssarna 2014!

Annonser

One Response to Moderaternas valvaka – Melodifestivalen

  1. Pingback: Lite siffror från mello « Pinglans Tankar – den ej politiskt korrekta bloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: