De parallella arbetsgrupperna på plats

Jag bloggar live från min Segway – passerar just nu Kungstensgatan på väg mot partihögerkvarteret. Vi är mycket nöjda med att ha fått på plats de parallella arbetsgrupper jag skrev om häromdagen. Ibland blir jag imponerad av Per Schlingmann: Hans idé att läcka om den saudiska vapenfabriken i samband med att vi presenterar våra programgrupper har blivit en fullträff!

Fia verkar inte alls ana att grupperna bara är en front, för att säkerställa sekretessen kring partiets verkliga politik. Nu kan vi vara säkra på att Fredriks och Schlinges nya politik inte läcker ut i förtid, via lösmynta moderata kommunalråd.

Det var ett bra förslag från Den Store på Torp – men han hade grundligt fel i ett avseende: Vad som krävs för att domptera partiorganisationen så att den accepterar ledningens politik. Där har vi moderater ett övertag över såssarna. Inom S gör falangerna uppror lite som de vill, men vi moderater är alltid lojala mot partiledningen. Fredrik kan räkna med att bli förlåten för det mesta – om vi vinner valet det vill säga. Annars åker han ut, oavsett ledarskap eller politik.

Per Schlingmann hade idén att vi skulle filma Fia med en karta över Sverige som bakgrund – för att visa att vi står för En politik för hela Sverige – men även för att invagga väljarna i en känsla av trygghet: Med Fröken Arkelsten och hennes skolplansch kommer hela klassen att utvecklas. Carl Bildt insisterade dock på en karta som inkluderade även ”rikets östRRa halva”. Fia menade på att vi skall blicka framåt, inte mot historien, men Calle mumlade något om att ”återerövra Finland inom Sveriges gränser” och bytte ut kartan.

Nu kan såsseriet förlora sig i sina falangstrider. Som Fia säger: Vi moderater söker upp samhällsproblemen och finner lösningarna – ”om inte vi gör det så gör ingen annan det”. Där fick du, Löfven!

(Fast jag vill minnas att Schlinge sa ”om inte vi gör det så gör någon annan det”)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: