Middag hos Calle

I går kväll var jag på en underbar middagsbjudning hos Carl Bildt på Karlavägen. ”CHAMPAGNE”, ropade Per Schlingmann åt mig när jag kom in i salongen. Han verkade redan ha hunnit få i sig ett par glas.

Middagssamtalet var stimulerande och intensivt. Som vi brukar säga: Man bör undvika alla ämnen utom politik och religion. Ja, om KD är närvarande, annars bör man undvika även religion.

När det började bli dags för huvudrätten berättade Calle att han köpt några fantastiska hängmörade biffar hos Segers i Hallen – varpå Sofia Arkelsten fick något äcklat i blicken och snabbt försvann ut.

Fredrik lutade sig fram och sa: ”Carl, Fia är vegetarian”.

”Ojdå, jag trodde att hon som många andra kvinnor håller sig till sallad för att gå ner i vikt. Eller som Anna Maria som knaprar parmigiano om hon plötsligt får för sig att äta”, svarade Carl överraskad.

Vid desserten höjde Calle på ögonbrynen och såg irriterat på Per: ”Det framstår som aningen oartigt att knappa på sin iPad under hela middagen”.

Per ursäktade sig och förklarade att han håller på att skriva en debattartikel på DN Debatt – åt Fredrik. Statsministern nickade instämmande. ”Men jag har inte kommit på några bra idéer än”, sa han uppgivet. Calle förklarade att vi behöver köpa oss tid – genom att göra en sk Löfven: Vi skjuter politiken framför oss och utlovar svar inom ett år. ”Vi sitter fem kring bordet. Låt oss bilda fem arbetsgrupper med varsitt politikområde. Schlinge kan säkert komma på några lämpliga områden Ett av dem bör vara näringspolitik”.

”Inte näringspolitik – det kommer Anders aldrig att gå med på. Dessutom har vi inget att komma med”, invände Fredrik.

”Låt gå, vi bildar en grupp för näringspolitik och sunda statsfinanser”, säger Calle.Schlinge tittar upp från iPaden och säger: ”Jag har en formulering som kan fungera. Gruppen skall: stärka politiken för full sysselsättning, sunda offentliga finanser, företagande och entreprenörskap. I den ordningen”.

Ett instämmande mummel hördes och vi kunde bryta taffeln.

Efter middagen samlades vi i salongen för kaffe. Det bjöds även på te – Östermalmsblandning som Calle handlat i Hallen. Fantastiskt gott. Calle berättade om blandningens historia: Tydligen har den skapats uppe på Södermalm under namnet Söderblandning och kommit till Östermalm när företaget öppnade en butik i Hallen. Självfallet ville inga Östermalmsbor med självaktning dricka Söderblandning och försäljningen uteblev. Vi höll alla med om att det var ett fräckt tilltag av hökaren att försöka kränga proggvänsterté till hederliga moderater.

Butiken döpte då om tesorten till Östermalmsblandning – och höjde priset. Nu finns detta kvalitetsté i var och vartannat östermalmskt hushåll.

Per lutade sig fram och frågade viskande: ”BS, den här hallen där Calle hämtar biffar och té?”.

”Östermalmshallen, bor man på Karlavägen finns det bara en saluhall – Hallen”, förklarade jag snabbt.

Jag gick hem före midnatt – kom i säng i tid och hann läsa ett kapitel av Bastiat.

Annonser

One Response to Middag hos Calle

  1. Jesus Christus says:

    Herregud – det här var den dummaste blogg jag läst! Förstår du inte, Carl-Fredrik att det där med teet bara avslöjar den falska, egoistiska och dubbelmoraliska politik (eller vad man nu ska kalla det för) som Moderaterna står för? En sant ansvarstagande och samhällsbyggande Regering hade naturligtvis sett till att det även producerades Kungsholms-, Vasastans-, City- och Norrmalmsblandning också. Men begrepp som Solidaritet och Rättvisa är ju helt främmande för er Moderater. På den yttersta dagen skola ni alla få ert straff!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: