Miljömupparna är vårt folk

Måndag morgon – jag har hämtat med mig en stor latte och en chokladboll från café Kladdkakan. I korridoren utanför Stora praktsalen ser jag Carl Bildt – som tankfullt betraktar det stora porträttet av Arvid Lindman.

”Märkligt att Lindman fortfarande hänger häRR”, säger Calle.

”Ja, det är en ganska mörk och undanskymd plats”, säger jag instämmande.

”ÄRRas den som äRRas böRR, Carl-Fredrik. Det vore på sin plats att hänga upp ett porträtt av den längste och mest skärpte högerledaren genom tiderna”, förklarar han. I det ögonblicket öppnas hissdörrarna – Åsa och Fridolin kliver ur. Vi skall överlägga med miljöpartiet som en del i Per Schlingmanns plan att behålla makten efter 2014 när KD åker ur riksdagen. Vår politiske konsult, Den Store på Torp, samtyckte till Schlinges plan vid mötet igår, men invände mot hans slogan ”miljömupparna – det är vårt folk”.

”Vad gör ni här”, säger Per bestört till Åsa och Fridolin när han kommer upp för trappan.

”Det var du som bjöd in oss”, svarar Åsa – och jag börjar ana en viss fientlighet.

”Naturligtvis, välkomna. Men hur kom ni in? Statsministern befinner sig i Stora praktsalen och SÄPO bevakar ingången”, säger Per.

”SÄPO står i huvudentrén på Stora Nygatan, vi gick in genom entrén på Schönfeldts gränd”, svarar Fridolin. ”Advokatfirman i huset håller på att flytta arkivboxar så porten står öppen”.

Calle sliter upp den iPhone 5 han fått av Karl Rove och ringer SÄPO-agenterna i entrén. ”Sveriges näst bäste statsminister befinneRR sig i Schönfeldtska salen, helt oskyddad. Skalskyddet har komprometterats vid södra ingången”.

”Vi går aldrig in i partihögvarter. Sånna är reglerna. Ni får klara er själva”, hör jag svagt SÄPO-kvinnans röst. Carl lyssnar tyst ytterligare några sekunder, frågar sedan Fridolin: ”Stod det Hägglunds Flytt & Städ på kartongerna?”.

Miljöpartisten nickar instämmande. Jag hör SÄPO-kvinnans röst i telefonen: ”Det är lugnt, det är vårt folk – samma killar som vi använt för att avlyssna UD”.

Calle ser lugnad ut och skall just lägga på när SÄPO-kvinnan avslutande säger: ”Fredrik är för övrigt inte i praktsalen, han sitter på café Kladdkakan och hälsar att ni skall komma ner. Han har beställt chokladbollar till allesammans”.

Annonser

One Response to Miljömupparna är vårt folk

  1. Pingback: Mer betong och fler vägar! « Maria Hagbom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: