Den moderata näringspolitiken

”Otack är världens lön”, säger Per Schlingmann och zoomar med teleobjektivet. Jag är beredd att hålla med honom. Vi var som bäst igång med att beat them at their own game. Ja, att  besegra såssarna inom välfärdspolitiken alltså – genom vår pågående kampanj att lyssna av vad välfärdens arbetare anser – och anpassa vår politik efter detta. Då höjs naturligtvis röster i partiet om att vi måste ha en näringspolitik. Att vi måste kunna bemöta Löfven. Struntprat, sa jag till Per, vi har ju Arbetslinjen! Men vi beslöt oss ändå för att börja skissa på en näringspolitik.

Vi befinner oss nu därför i partiets riksdagskansli vid Mynttorget – närmare bestämt i Förtroenderådets konferensrum på plan 5. Vi var helt renons på idéer kring näringspolitiken och hade hållit på i mer än en timme när Per gick fram till fönstret och uppgivet tittade ut över kvarteret Cephalus, där såssarna har sitt riksdagskansli, och plötsligt utbrast: ”Kom fort BS, kom får du se”.

Jag gick fram till fönstret, tittade ner mot såssarna och såg vad Per lagt märke till: Tvärs över gatan, en våning ner står Magdalena Andersson och Stefan Löfven och presenterar sitt förslag till såssarnas nya näringspolitik. Per hämtade genast kameran och vi är i full färd med att fota såssarnas Powerpoint-bilder.

Jag tyckte först att det var att gå för långt, men Per invände: ”Du måste lära dig av historien BS. Cephalus kommer från det antika Greklands kephalos, som var son till Hermes och hade gåvan att kunna förvandla sig. Nu skall vi förvandla såssarnas politik till vår egen. Igen”.

Jag lämnar honom i det smattrande klickandet från kameran för att se om det finns något kaffe kvar i Frejasalen.

Annonser

5 Responses to Den moderata näringspolitiken

 1. Maria says:

  Det är bra att ni jobbar hårt på att föra ut vår näringspolitik BS. Jag har bara en fråga vad innehåller den?

  Din vän i tillvaron
  Maria

 2. Stefan Bladén says:

  Ni mörkermän kommer snart att få smaka på er egen medicin när vi släpper lös Juholt igen. Vi kommer att dominera media ända fram till valet. Lika bra att ni ger upp medsamma!

 3. Louis Cypher says:

  Det är såssigt med Näringspolitik. Med tanke på alla borgerliga kärnväljare, tror jag inte det är läge för ännu ett reptrick. Jag tror det är bättre att fortsätta som hittills och inte göra ett j*vla dugg.

 4. Pingback: Politik för inte reduceras till att bli en lek med ord | Kent Persson (m) blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: