Resultatbaserad lön för statsministern

”Oroa dig inte för KD”, säger Per Schlingmann, ”de får borgerliga stödröster när det väl är allvar. Jag är mer oroad över att Löfven verkar ha tagit alla de röster som Sverigedemokraterna tappat. Vi Nya Moderater kommer aldrig att kunna erbjuda dessa nostalgiker den dröm om Saltsjöbadsanda och svenska storföretag som Löfven kan utlova”.

Vi sitter på partihögerkvarteret. Per, Sofia och jag. Per har kallat till krismöte med anledning av Sifos väljarbarometer idag. Det vill säga – Sofia är här någonstans. Hon inledde mötet med att påpeka att partiernas väljarförändringar visar nettoeffekten att den totala andelen väljare ökat med 0,1% och överstiger 100% – hur når vi ut till dessa väljare, undrade hon. Per betraktade henne förvånat och bad henne reflektera över vad hon just sagt, men hon muttrade bara vresigt och försvann.

”Vi håller ställningarna i opinionen”, fortsätter Per ”Alliansen ökar drygt en procent. Vad som oroar mig är som sagt att Löfven tar alla Sverigedemokratiska röster. Det verkar som om tanken med resultatbaserad lön för partiledare fungerar: Löfven tjänar 29,000 kr mindre i månaden än Juholt – och levererar genast bättre siffror. Frågan är om vi moderater kommer att bli tvungna att sätta statsministerns lön så att han aldrig kan tjäna mer än socialdemokraternas Partiordförande?”.

Jag tillstod att han hade en viktig poäng i sitt resonemang.

”Titta på saken, BS”, sa Per. ”Kanske kan vi kompensera Raj Raj genom direkta utbetalningar från moderaternas partibidrag”.

Annonser

3 Responses to Resultatbaserad lön för statsministern

 1. Pingback: Löfven ska tas på allvar | Kent Persson (m) blogg

 2. Ola Bandola says:

  Må hända det Carl-Fredrik, men lön efter prestation är bara att se en sida av saken.

  Men man får nog också ta hänsyn till hur hårt Raj Raj jobbat för att nå dom 32,9 procenten. Det kanske inte är så underligt att han hissat varningsflagg för visioner nu när idéerna sinat. En flexibel pensionsålder skulle kunna skulle lösa upp en del knutar.
  Släpp en testballong, ta upp ämnet i enrum med Schlingmann inför nästa möte.

 3. Stefan Bladén says:

  Ni kanske borde fundera på en partiskatt som den som Vänstern infört. Och när jag är inne på ämnet skatt vill jag påpeka att det där med att behålla värnskatten är ett rent diaboliskt drag.

  Dels att reta upp en liten obetydlig grupp höginkomsttagare, och dels att blockera oss sociala demokrater från att använda progressiv skatt som slagträ i debatterna.

  Jag kunde inte ha gjort det bättre själv. Och då har ni dessutom Hälften-kvar kampanjen som ni kan köra igen vid nästa val. Höginkomsttagarna kommer att gå på det igen. Det är så man skrattar sig harmynt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: